Skelbiami pirmieji festivalio KILKIM ŽAIBU XVII dalyviai

Karščiausia vasaros saulėgrįžos šventė KILKIM ŽAIBU XVII vyks 2016 m. birželio23 – 24 – 25 d., tris dienas ir tris naktis. Organizatoriai žada, kad festivalyje dalyvausiančių kolektyvų sąrašas yra numatytas tikrai ilgas ir apie jo papildymus bus informuojama nuolat iki pat renginio.
Taigi – pirmieji dalyviai!
beverastfoto

THE RUINS OF BEVERAST – Vokietija. 
THE RUINS OF BEVERAST pradžia – 2003 metais, Vokietijoje, Aachen mieste. Ypatinga yra tai, kad tai yra vieno žmogaus – Alexander von Meilenwald – kūrinys. Nors vieno žmogaus projektų Black Metal scenoje yra nemažai, bet šiuo atveju žavi produktyvumas bei kūrybinis polėkis. Alexander jau yra išleidęs keturis ilgagrojus albumus, du splitus, vieną kompiliaciją bei debiutavo su demo albumu, visi jo kūriniai buvo puikiai įvertinti recenzentų. Vieni teigia, jog tai „vienas geriausių juodmetalio muzikantų Vokietijoje“, kiti – kad jo kūriniai yra „muzikaliai, artistiškai bei lyriškai unikalūs metalo undergroundo scenoje“.
Atrodo, jog šis muzikantas puikiai laviruoja tarp puikios grojimo technikos bei mistiškos atmosferos kūrimo. Nors labiausiai THE RUINS OF BEVERAST yra vertinama už kuriamą atmosferą, tačiau bėgant metams grupė vis dar atranda naujų sąskambių, kuriuos papildo skoningais Doom‘o niuansais. Festivalio metu išgirdę šio muzikanto kūrybą liksite apkerėti, bet greičiausiai net nesipriešinsite šiai magijai. Turėsite galimybę išgirsti kūrinių tiek iš debiutinio „Unlock the Shrine“, tiek iš naujausio „Blood Vaults – The Blazing Gospel of Heinrich Kramer“ bei kitų albumų, kurie visi negalėtų būti įvertinti žemiau kartelės, iškeltos debiutiniu albumu.

SATURNALIA TEMPLE – Švedija.
Jei tavo grojaraštyje amžinai sukasi Electric Wizard, Sleep arba Dopethrone kūriniai, tai SATURNALIA TEMPLE tikrai turėtų tapti tavo festivalio favoritais. Ši grupė susikūrė dar ilgai iki tol, kol apsirūkęs Doom‘as tapo mados reikalu, todėl šie žmonės yra vieni iš tikrųjų šios srities profesionalų. Jų pareiškimas, jog kartoti 70-ųjų klišes – tik kvailiams, tai tik patvirtina. Jų muzika yra koncentruotas Stoner/Doom su lengvomis Black metal priemaišomis. Tai apdujusi depresija sraigės greičiu leidžiama į klausytojo venas. Ji kaip nuodai sklinda kraujagyslėmis į smegenis ir atima žadą. Milijoną kartų kartojami rifai balansuoja ant sadomazochizmo ribos, bet tai kuria nepriekaištingą juodųjų apeigų atmosferą.
Įdomi detalė – grupės įkūrėjas Tommie Eriksson jau yra kartą svečiavęsis Lietuvoje su grupe Therion, kurioje jis anksčiau grojo. Muzikantas šiltais žodžiais mena Lietuvą ir teigia, kad laukia progos aplankyti mūsų šalį vėl.

ROMUVOS – Lietuva / Izraelis.
Į kokį pasaulio kraštą bekeliautum, visur gali sutikti lietuvį. Taip jau yra, kad mūsų šalis nors ir maža, tačiau plačiai paplitusi po visą Žemės rutulį. Vienas tokių veikėjų – Velnias, sukūręs vieno žmogaus grupę ROMUVOS. Jis gimė Kaune 1981 metais latvio ir lietuvės šeimoje ir kai Velnias dar buvo vaikas, šeima persikėlė gyventi į mums egzotiškai skambantį Izraelį. Nors iki šiol Velnias dislokuojasi ten, tačiau turi Lietuvos pilietybę ir Izraelyje visiškai nesijaučia kaip namie.
Nors šiomis dienomis populiariausias Folk metalas yra apie alų ir linksmybes, ROMUVOS kuria gilią muziką išskirtinai apie pagonių laikus, baltų tradicijas. Grupė ROMUVOS yra išleidusi vieną ilgagrojį albumą, kurį galėsime išgirsti festivalyje. Be to, Velnias yra prasitaręs, kad jau kuria naujas dainas ir planuoja išleisti ir antrąjį albumą, kuris turėtų pratęsti pirmojo temas. Įdomu yra tai, kad pasirodymas „Kilkim Žaibu“ bus ypatingas net keliais aspektais, visų pirma, tai bus galimybė atlikėjui apsilankyti tėvynėje, o antra, tai bus… pirmasis šios grupės koncertas! Pats atlikėjas mano, jog tai yra simboliška, kad pirmoji šią muziką gyvai išgirs Baltų žemė, kuriai ROMUVOS ir priklauso.
Pirmieji pigiausi 300 bilietų jau eina į pabaigą.
Netrukus bilieto kaina bus – 28 €
Šeimos bilietas kainuos – 50 €
Šeimos bilietas galioja dviem suaugusiems asmenims ir visiems šeimoje esantiems vaikams.
Bilietus platina Bilietų Pasaulis (www.bilietupasaulis.lt)

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.