Grupės “Kataklysm” suburtas sunkusis desantas kitą savaitę koncertuos Vilniuje

Jau artimiausią antradienį, sausio 19 d., sunkiosios muzikos gerbėjus Lietuvoje džiugins ilgai lauktas muzikinis įvykis. Į Vilnių atvyks viena žymiausių death metalo grupių – kanadiečiai „Kataklysm“. Kartu su jais atvažiuos kultinis graikų kolektyvas „Septicflesh“ ir belgų ekstremalai „Aborted“. Šios trys grupės surengs vienintelį koncertą Lietuvoje, klube „New York“ Vilniuje.

Bilietus į šį renginį galima įsigyti visose „Bilietai LT“ kasose ir internete.

1991 metais susibūrusi Kanados grupė „Kataklysm“ pagarsėjo kaip grojanti itin greitai ir techniškai – būtent tai ją ir išgarsino. Ilgainiui ši komanda ištobulino savo skambesį ir šiandien užima deramą vietą pasauliniame death metalo atlikėjų elite. Pavyzdžiui, Amerikos AOL radijo stočių tinklo sąrašuose ji patenka į geriausių šio stiliaus atlikėjų pasaulyje dešimtuką. Savo muziką šie kanadiečiai apibūdina kaip „northern hyperblast“. Ir išties, visa „Kataklysm“ ritmo sekcija dirba pašėlusiu greičiu.

KATAKLYSM_04

2015-ųjų vasarą pasirodė 12-asis Kanados “mirtino” metalo meistrų albumas „Of Ghosts And Gods“, kurį, kaip ir daugelį ankstesnių jų darbų, išleido solidi Vokietijos sunkiosios muzikos leidybinė kompanija „Nuclear Blast“. Išskirtinis šio albumo bruožas – visoms dešimčiai dainų sukurti specialūs vaizdo klipai. Likus 10 dienų iki albumo pasirodymo, grupė juos pristatė kasdien po vieną savo gerbėjams. Naujojo studijinio darbo pristatymui šiemet ir rengiamos koncertinės gastrolės, kurių europinė dalis prasidėjo sausio 7 dieną koncertu Berlyne ir tęsis iki vasario pabaigos 20-yje šalių, tarp jų ir Lietuvoje. Beje, kanadiečiai garsėja ne tik kokybiška muzika – neseniai belgų aludariai jiems sukūrė vardinį alų “Kataklysm St. Tabarnak”.

Septicflesh Titan promotional photo
Septicflesh Titan promotional photo

Kanadiečių „Kataklysm“ palyda „Of Ghosts And Gods“ europiniame ture ne mažiau solidi nei jie patys. Graikų simfoninio death metalo titanai „Septicflesh“ susikūrė 1990-aisiais. Ilgametės karjeros metais ši grupė užėmė garbingą vietą tiek savo šalies, tiek ir viso pasaulio metalo atlikėjų tarpe. Iki šiol „Septicflesh“ išleido 9 studijinius albumus, o 2014-aisiais pasirodęs itin daug simfoninio skambesio turintis kol kas naujausias darbas „Titan“ tapo savotiška sensacija ir vienu geriausių tų metų sunkiosios muzikos leidinių.

ABORTED_02

Trečias turo dalyvis – 1995 metais karjerą pradėję belgų metalo scenos ekstremalai „Aborted“. Šiandien jie yra pasauliniu mastu pripažinti vienais įtakingiausių death/grind metalo atlikėjų. Juos subūrė vokalistas Svenas de Caluwe, kuris iki šiol yra vienintelis originalios sudėties narys šiaip gana intensyvia narių kaita pasižyminčiame kolektyve. „Aborted“ diskografijoje – 8 studijiniai albumai, kurių paskutinis – 2014 metais pasirodęs „The Necrotic Manifesto“.

Tarptautinis trijų griežtos muzikos atlikėjų desantas šių koncertinių gastrolių metu pasiruošęs nustebinti net visko mačiusius žiūrovus. Kaip jiems tai pavyks, sausio 19 d. Vilniuje klube „New York“ galės įvertinti ir Lietuvos publika.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.