ROKO NAKTYS 2016: festivalyje gros legendinė grupė „Ir Visa Tai Kas Yra Gražu Yra Gražu“

Šių metų festivalis „Roko naktys 2016“ bus neįprastai didelis ir ypač plačios roko skalės. Veiks trys scenos, vienoje kurių pasirodys lietuviškoji roko legenda „Ir Visa Tai Kas Yra Gražu Yra Gražu“.

IVTKYGYG

1987 metais susibūręs kolektyvas visą laiką garsėjo savo ekstravagancija ir energija. Daugybė netikėčiausių instrumentų ir išskirtiniai spektakliai scenoje, – jų apgalvotos improvizacijos neabejotinai prikausto klausytojų dėmesį.

Grupės „Ir Visa Tai Kas Yra Gražu Yra Gražu“ sudėtis ne sykį kito, kartais ant scenos pasirodydavo net keliolika muzikantų. Tačiau tokie nariai kaip Šlipas, Makys ir Gedas buvo ir lieka pagrindinė varomoji jėga. Šiandien tai yra aštuonių žmonių kolektyvas, skleidžiantis muzikinę improvizacinę beprotybę ir per kraštus besiveržiančią energiją.

„Pastaruoju metu visi kaip susitarę klausinėjo apie šią grupę. Įsitikinome, kad ne tik jos legenda yra nemirtinga, bet ir dvasia taip pat, – sako „Roko naktų“ tėvas Algirdas Barniškis-Blėka. – Todėl dabar jau oficialiai pranešu, kad šiemet mūsų festivalyje, kurio esminė idėja – koks tik nori rokas, gros ir tokie legendiniai muzikantai kaip „Ir Visa Tai Kas Yra Gražu Yra Gražu“.“

Grupė pasirodys „Orixo“ scenoje, kuriai vadovaus to paties pavadinimo Kauno gyvosios muzikos klubas. „Orixo“ scena išdygs ant kalno, aktyvioje festivalio zonoje.

Ten pasirodys ir post-grunge kolektyvas iš Vilniaus „Linchette Marcel“, savo klausytojams skiriantis agresyvų ir tuo pačiu melodingą skambesį, romantiškas ir melancholiškas nuotaikas, neįpareigojančias abstrakcines psichodelines keliones.

Kita „Orixo“ scenos grupė – „Low Budget Disco Project“, erdvę užpildanti alternatyvaus ir sunkiojo roko garsais, maišytais su funk ir grunge elementais.

Jaunąjį Lietuvos roko sparną festivalyje atstovaus folkroką grojanti grupė „Ambera“, lietuviška bliuzroko viltimi save vadinantys intensyvieji „Radiatoriai“ ar bliuzo ir rokenrolo propaguotojai „The Mainroad“.

Taip pat „Orixo“ scenoje laukia malonus susitikimas su grupe „Wild Reason“, išgyvenusia įvairiausias įvaizdžio ir tikslų dramas. Atlaikę išbandymus vyrai grįžo stiprūs kaip niekada, kupini energijos, naujų kūrinių ir gerokai išpopuliarinę savo vokalistą Paulių, kuriam praėjusį sezoną „X Faktoriuje“ pavyko pažengti toli į priekį.

„Roko naktyse“ tikrai laukiamas ir bene žymiausios Lietuvos folkroko grupės „Žalvarinis“ pasirodymas. 15 metų gyvuojantis kolektyvas sujungė aštrius gitarinius rifus, roko pulsavimą ir lietuviškas dainų tradicijas, įvairiai interpretuodamas folklorą ir šitaip sumaišydamas galingą sprogstamąjį muzikinį mišinį.

Zalvarinis

Grupės energija ir groove‘as  įsuka, išjudina visus. Todėl nenuostabu, kad „Žalvarinis“ pasirodo įvairiuose roko festivaliuose ne tik Lietuvoje, Latvijoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, Estijoje, Austrijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, rengia gastroles JAV.

Festivalis „Roko naktys 2016“ Zarasuose vyks rugpjūčio 5-6 dienomis. Didžiojoje scenoje šiais metais pasirodys simfoninio roko superžvaigždės „Epica“, Amerikos sunkiosios muzikos garsenybių komanda su „Limp Bizkit“ gitaristu Wesu Borlandu priešakyje – „Queen Kwong“, austrų velniai „Russkaja“,  roko damos iš Jungtinės Karalystės „The Pearl Harts“, uždegantys Liuksemburgo metalistai „Scarred“ ir kiti. Bilietus galima įsigyti festivalio puslapyje rokonaktys.lt arba „Tiketoje“. Liepos 15 d. bilietai brangs.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.