VILKŲ ŽIEMA 2016: garsūs metalo vardai CENTINEX ir SKYFORGER!

Festivalis VILKŲ ŽIEMA jau suformavo programą. Jos priešakyje įsitvirtino garsūs metalo vardai – CENTINEX ir SKYFORGER!

CENTINEX – tai grupė, kuri nuo 1990-ųjų geležiniu kumščiu valdo pogrindinę mirties metalo sceną. Šiek tiek apokaliptinio vaibo, barbariškų rifų, niekada nesustojančių būgnų ir brutalaus vokalo – štai kas verda šiame pragaro katile. Lietuvoje grupė pasirodys su savo naujuoju albumu „Doomsday Rituals“, kuris nepasiruošusį gali užgriūti kaip plytų siena!

„Sunkūs rifai, brutalus vokalas, kaklą laužantis Death‘as neleis tau sustoti headbanginti!“ – taip savo naujausią darbą komentuoja grupės idėjinis lyderis Martin Schulman, stiprus Švedijos Death Metalo kūrėjas, kuris yra subūręs ir grupę Demonical, kurie, beje, jau buvo nušlavę Lietuvos sceną.

Švedijos death metalo pradininkai Centinex per visą karjerą išleido septynis albumus. 2006-aisiais Martin Shulmer sustabdė grupės veiklą, norėdamas įkvėpti šviežio oro kituose ne mažiau sėkminguose metalo projektuose. Visgi, 2014 m. Centinex grįžo su trenksmu ir atnaujino savo pajėgas. Vokalisto pozicijas užėmė talentingas „grovlintojas“ Alexander Högbom, kuris taip pat vokaluoja grupėse October Tide ir Volturyon. Naujieji grupės darbai išlaiko ankstyvąjį skambesį, tačiau yra pagardinti ir modernaus Death‘o prieskoniais ir turbūt niekas neprieštaraus, kad tai sudaro tikro mirties metalo etaloną.

SKYFORGER. Ar dar yra nežinančių, kas reprezentuoja Baltijos krašto metalą visam pasauliui? Tada tokiems iš „Baltiško metalo pažinimo“ galima rašyti kuolą. Skyforger žinoma ne tik kaip metalo grupė, bet ir kaip komanda, unikaliai reprezentuojanti baltų kultūrą pasauliui.

Dešimtys ir jau šimtai koncertų įvairiose pasaulio šalyse, ištikimi grupės gerbėjai netgi ten, kur grupė dar nespėjo nukeliauti, ko ne kasmetiniai pripažinimai Latvijojos muzikinių apdovanojimų renginiuose (apdovanojami kaip geriausi roko ir metalo metų albumai, grupė nominuojama kaip geriausiai gyvai grojanti grupė, geriausia roko grupė ir t.t.), Europos standartus atitinkantys honorarai… Prie viso to grupė per 20 gyvavimo metų jau spėjo priprasti. Ir tai nesutrukdė jiems išlikti tokiais, kokiais visada norėjo būti, paprastais, draugiškais ir nuoširdžiais žmonėmis. Žmonėmis, kurie sėkmės akivaizdoje nepameta galvų, išlieka ištikimi savo principams ir pasirinktam keliui. Grupė išliko neįsipareigojusi „booking“ agentūroms, ir niekada nesiekė lengvesnio kelio vardan dar didesnio pripažinimo.

Skyforger Vilniuje viešėjo prieš 5 metus. Tąkart grupė į sceną lipo apsiginklavusi Latvijos šaulių amunicija, taip paminėdami Pirmojo pasaulinio karo kovas savo šalyje. Šį kartą grupė atvyksta su savo paskutinio albumo „Senprūsija“ programa.

Kas be ko, šalia naujausių kūrinių muzikantai žada supliekti ir karščiausius kūrinius iš viso grupės muzikavimo periodo.
VELNEZERS – dar vienas festivalio dalyvis iš Latvijos. Velnezers vis dar galime laikyti perspektyvia naujiena Latvijos Juodojo metalo scenoje. 2014m. išleidę EP, o po metų jau ir ilgagrojį albumą „Pagātnes raktuves“, muzikantai glosto Bleckerių ausis nuožmia, pikta ir bekompromise muzika. Ir nieko čia nuostabaus – juk šios grupės kūryba ateina iš pat juodos Velnių ežero gilumos!

Visi festivalio dalyviai:

  • CENTINEX – Švedija, death metalas;
  • SKYFORGER – Latvija, pagan folk black metalas;
  • DORDEDUH – Rumunija, atmosferinis folk black metalas;
  • KRODA – Ukraina, heathen black metalas;
  • VELNEZERS – Latvija, black metalas;

Primename. Žiemos metalo festivalis VILKŲ ŽIEMA 3 įvyks šių metų gruodžio 2 d., Vilniuje, ant Tauro kalno esančiame klube „Pelėda“.
Renginio pradžia 18 val.
Duris atidarysime 17 val.
Taip pat VILKŲ ŽIEMOJE bus:
– praėjusių KILKIM ŽAIBU koncertų dar nematytos vaizdo medžiagos demonstracija;
– atskleidžiami pirmieji festivalio KILKIM ŽAIBU 18 atlikėjai;
– galimybė įsigyti pirmuosius pigiausius bilietus į KILKIM ŽAIBU 18;
– gardžiosios „Dundulio“ vaišės;
– po koncerto Metalo Dj ir „afterpartis“ (skirstytis namo neskubėsime…)

Bilietus į festivalį VILKŲ ŽIEMA 3 jau galima įsigyti baltiškos muzikos krautuvėlėje „Ragainė“, Skapo g. 3, Vilniuje.
Išankstinių bilietų kaina – 15 €
Renginio dieną bilietais bus prekiaujama tik prie įėjimo.
Bilieto kaina bus 20 €

 vz3plakatas

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.