Vilniuje pirmą kartą nugriaudės tarptautinis muzikos renginys „Rokas – tautoms“

Balandžio 29 d. Vilniuje, „Compensa“ koncertų salėje pirmą kartą Lietuvoje vyks tarptautinis trijų etninių šalių – Lietuvos, Baltarusijos ir Ukrainos atlikėjų roko muzikos koncertas.

Lietuvai atstovaus plieninė komanda iš Kauno „Thundertale“, Baltarusijai – simfoninio metalo grupė iš Minsko „Ivory“, Ukrainai – folkroko kolektyvas „TaRuta“. Pagrindinė koncerto idėja – sustiprinti visapusiškus ryšius ir draugystę tarp Lietuvos, Ukrainos ir Baltarusijos, prisimenant ir išskiriant LDK istorinį laikotarpį, kai šioms trims valstybėms pavyko išlikti bene stipriausiomis pasaulyje ir daugiau nei 300 metų sergėti tiltą tarp Europos ir Azijos.

Prasidedantis šiuo „Rokas – Tautoms“ koncertu, renginių ciklas bus skirtas tiek mūsų šalies, tiek broliškųjų etinių valstybių žmonėms, užsieniečiams, mūsų valstybių svečiams ir draugams nesibaigs. Jis bus tęsiamas pilietinio palaikymo akcijomis, jaunimo iniciatyvomis, patriotiniais ir demokratija ginančiais renginiais (taip pat ir muzikiniais, žygiais, baikerių, kareivių, automobilistų žygiais, savanoriškų sukarintų pajėgų ir žygeivių taikos maršais, Lietuvoje, bei užsienyje).

Koncertas bus savitas, išsiskirs patriotine dvasia, tautiniais motyvais, jame skambės trys skirtingo, bet ir kartu panašaus muzikos žanro atlikėjų kolektyvai. Renginio metu netruks tautinės atributikos, prie įėjimo į koncertą žiūrovai bus vaišinami kareiviška koše. O koncerto partneriai iš baikerių klubų pavežios galingais plieno žirgais. Lietuvai atstovaus gerai visiems žinomi broliai iš Kauno „THUNDERTALE“ (Perkūno Sakmė) sunkiojo folk metalo skambesio grupė susikūrė 2004 metais. Nuo pat pradžių atlikėjai turėjo tikslą – nešti patriotinės muzikos vėliavą per Lietuvą, griežtu gitarų skambesiu ir karingais dainų tekstais priminti lietuviams apie garbingą šalies istoriją bei gilias kūrybos tradicijas.

Baltarusijai atstovaus broliai iš Minsko „IVORY“ (Dramblio kaulas) kurie susikūrė 2008 metais. Persismelkę mistiniais simfoninio sunkiojo metalo skambesiais muzikantai, savo muzikoje ir tekstuose išreiškia tautos, kaip karžygio nuolatinę kovą su gyvenimo kliūtimis ir naujais iššūkiais. Amžiną nepasidavimą, kopimą į kalnus kertant jūras ir bandant užkariauti kitas žemes.

Ukrainai atstovaus ne vieną kartą Lietuvoje koncertavę broliai iš Kievo pavadinimu „TaRuta“ susikūrę 2007 metais. Ją subūrė ukrainiečių folkloro tyrinėtojai Evhenas (vokalas, gitara) ir Jelena (vokalas) Romanenkai. Jų muzikos stiliuje dominuoja linksmas ir nuotaikingas folk roko skambesys. Dainų tekstai patriotiniai apie laisvą ir nepriklausomą Ukrainą

img.lrytas.lt

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.