Vilnius – 11/23/17 – Rock River Club – MARC REECE BAND (koncertas)

Kas
MARC REECE BAND (koncertas)
When
Ketvirtadienis, 23 lapkričio, 2017
20:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Rock River Club (map)
Upės g. 9
Vilnius, Lietuva
Other Info
Marcas Reece visų pirma yra išskirtinai gabus gitaristas. Grodamas jis atiduoda visą savo energiją ir mėgaujasi kiekvienu grojimo momentu, o žiūrovai tuo tarpu lieka išsižioję iš susižavėjimo. Bet kai išgirsti jį dar ir dainuojant savitu, kimiu balsu, susižavėjimas padvigubėja. Rodos, Marcas Reece atrado gerą receptą, kaip patraukti gerbėjus paprastų klasikinių ritmų, bliuzo įtaigos ir turtingo roko muzikos skambesio deriniu. Jo entuziazmas, dinamiški gitaros rifai ir visiškas atsidavimas muzikos tėkmei būnant scenoje, neabejotinai „užkrečia“ ir publiką.

Marcas Reece gitara groja nuo ankstyvos vaikystės. Pradžioje idėjų ir įkvėpimo sėmęsis iš Rory Gallagher, Jimi Hendrix ar Stevie Ray Vaughan, ilgainiui jis surado savo stilių, kurį vystė grodamas įvairiuose kolektyvuose. 1996 metais muzikantas subūrė savo grupę „Marc Reece Band“, su kuria nuolat gastroliuoja.

Turbūt debiutinis gitaristo solo albumas „Let It Burn“, išleistas 2009 metais, ne veltui taip vadinasi. Ugningas visų 11 dainų, sukurtų paties Marco, proveržis nepalieka abejingų daugelio melomanų. Kūrinių tarpe yra 5 grynai instrumentinės kompozicijos. Kai kas linkęs jį lyginti su tokiais gitaros grandais, kaip Jimi Hendrix ar Alvin Lee. To daryti tikrai neverta, kadangi Marcas yra ne tik originalus, bet ir universalus gitaristas, čia pat valdantis elektrinę ir akustinę gitarą. Jis ir emocionalus, ir susitvardęs, vienu momentu ramus, kitu – pašėlęs.

Marcas Reece yra ir stilistiškai lankstus, ir visapusiškai muzikaliai išprusęs muzikantas, kurio talentu geriausiai galima įsitikinti, pamačius jį scenoje. Jei to negana, jį koncerto metu galima bet kada išvysti šalia, priėjusį prie kėdės ar staliuko – taip Marcas į savo pasirodymą įtraukia ir žiūrovus. Šį rudenį gitaristas su grupe „Marc Reece Band“ rengia koncertines gastroles Europoje, kurių tvarkaraštyje yra ir 3 koncertai Lietuvoje: lapkričio 23 d. Vilniaus „Rock River Club“, lapkričio 24 d. Kauno „Renginių oazėje“ ir lapkričio 25 d. Palangos „Ramybėje“.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.