Kultinė grupė „Vader“ debiutinio albumo 25-metį švęs ir Lietuvoje

Metas išlaisvinti beprotybę – mes atvykstame! \m/ Taip savo koncertinį turą „The Ultimate Incantation Tour 2018 – 25 Years of Chaos!“, skiriamą debiutinio albumo 25-mečiui, pristato kultinė death metalo grupė „Vader“, kuri jo metu koncertuos ir Lietuvoje. Vienintelis koncertas įvyks kovo 25 d. Vilniaus „Rock River Club“. Kartu su jais klube pasirodys dar du sunkiosios muzikos kolektyvai, kurie paaiškės kiek vėliau.

Bilietus į “Vader“ koncertą platina „Tiketa“ kasos ir internete.

„Vader“ yra žymiausia lenkų metalo scenos, užimančios išskirtinę vietą sunkiosios muzikos istorijoje, atstovė. Kadaise patys pelnę pasaulinę šlovę, jie ilgainiui praskynė kelią į pripažinimą daugeliui savo šalies šios muzikos atlikėjų. Grupę 1983 metais Olsztyne subūrė tuo metu bosine gitara grojęs Piotras „Peteris“ Wiwczarekas ir gitaristas Zbigniewas „Vika“ Wróblewskis, o jos pavadinimą įkvėpė „Žvaigždžų karų“ personažas Darthas Vaderis. Galima sakyti, jog gana greitą pripažinimą lenkų kolektyvas pelnė dėl to, kad tais pačiais metais susikūrė šiandien death metalo pionieriais laikomos komandos „Death“ ir „Possesed“. Nors „Vader“ pradėjo nuo paprasto heavio, ilgainiui jie, išbandę speed ir thrash metalo atmainas, apsistojo ties „mirtinu“ metalu. Muzikantai nebuvo linkę eksperimentuoti su savo skambesiu ir niekada per daug nenukrypo nuo pasirinkto stiliaus, kurį atlieka iki šiol. Dainų tekstuose dominuoja H.P. Lovecrafto pasakojimai, Antrojo pasaulinio karo peripetijos ir siaubo istorijos.

Per daugelį metų kelis kartus keitėsi „Vader“ sudėtis ir šiandien vienintelis išlikęs, gitara grojantis ir dainuojantis Piotras Wiwczarekas, tęsia grupės kūrybinį kelią su gitaristu Mareku „Spider“ Pająku, bosistu Tomaszu „Hal“ Halickiu bei britų būgnininku Jamesu Stewartu.

Debiutinio „Vader“ albumo išleidimo teko laukti net 9 metus, kol galiausiai 1992-aisiais su solidžios kompanijos „Earache Records“ ženklu pasirodė „The Ultimate Incantation“. Jis davė gerą startą sėkmingai grupės karjerai ir tarptautiniam pripažinimui. Šiuo metu „Vader“ diskografijoje – jau 11 studijinių darbų, kurių paskutinis kol kas yra 2016-ųjų „The Empire“. Tačiau rengiant koncertines gastroles „The Ultimate Incantation Tour 2018 – 25 Years of Chaos!“, fanfaros skamba būtent debiutui, nuo kurio išleidimo praėjo ketvirtis amžiaus. Taigi šis turas yra ypatingas – koncertuose bus grojamas visas albumas „The Ultimate Incantation“ ištisai. Be to, šia proga grupė paruošė siurprizą: naujai įrašė ir modernia aparatūra mikšeravo savo pirmagimį, naują leidinį pavadinę „Dark Age“. Išleista vos 550 jo egzempliorių pcs DigiPack pavidalu, kuriuos bus galima įsigyti tik apsilankius šio turo koncertuose. Taip pat „Vader“ atsiveš naujai pagamintus marškinėlius, papuoštus analogiškomis 1993-aisiais vykusio pasaulinio debiutinio albumo pristatymo turo aplikacijomis. Bet ir tai dar ne viskas. Visus ruošiamus siurprizus galės įsigyti ir jais mėgautis kiekvienas melomanas, apsilankęs kovo 25 d. „Rock River Club“ Vilniuje vieninteliame grupės „Vader“ koncerte.

https://youtu.be/_wdmHCk9xO8

 

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.