Frankofonijos dienų pradžią pažymės eklektiškieji LO‘JO

Frankofonijos dienų proga kovo 2 d. Vilniuje ir kovo 3 d. Kaune bus surengti prancūzų grupės Lo‘Jo koncertai. Poetiškos muzikos veteranai „Lo’Jo“ susibūrė 1982 m. mažame Prancūzijos kaimelyje prie Anžuero ir iš karto gavo vieno eklektiškiausių, ekscentriškiausių ir labiausiai įkvepiančių muzikos kolektyvų, kuriuos kada nors turėjo Europa, vardą.

Lo‘Jo muzika ir asmenybės pulsuoja prancūzišku šarmu, grupės gyvenimas ir kūryba kiekviename žingsnyje glaudžiai siejasi su menu. Grupės frontmenas Denis Péan nuo pat pradžių kolektyvą įtraukė į bendradarbiavimą su gatvės teatrais, cirkais, akrobatais, mimais, šokėjais. „Nadia yra fotografė, Yamina kuria video, aš rašau knygas“ apie grupės narius pasakoja Denis.

Grupė savo nuolat evoliucionuojančia kūryba primena, kad žmonės keičiasi, progresuoja ir maištauja. Pats Denis savo muziką ir kūrybą apibūdina per socialinę prizmę: „Muzika – tai išradimas, kuris pozicionuoja mus minčių žemėlapyje. Pasaulis – tai bauginanti suklastota rinka, tarpstanti šiurkščioje socialinėje aplinkoje. Čia įprasta formuoti žmonių mintis. Muzika ir poezija leidžia nusikratyti šios vergijos.“

Grupės skambesys primena klasikinį prancūzų šansoną, džiazą, jame gausu garsų ir instrumentų iš viso pasaulio. Tai world music varijuojanti nuo afrikietiško svingo, berberų bliuzo iki čigoniškų šokių. Ji pasižymi su niekieno kito nesumaišoma aura. Poetiškos ir intriguojančios „Lo‘Jo“ dainos yra lydimos pianino, smuiko, korėjietiškos citros (zither), ūdo (oud), trimito garsų bei egzotiškų instrumentų. Šie trofėjai yra parsigabenti iš muzikinių klajonių, nuotykių ir tobulėjimų Pietinėje Sacharoje, Tbilisyje, Kaukaze, Indijos vandenyno Reuniono salos, Argentinos, Nepalo bei kitų netikėtų kampelių. Tiesą sakant, koncerto metu grupė pristato savo naujausią albumą Fonetiq Flowers (2017), įrašytą būtent kelyje – mobilioje įrašų studijoje. Ateikite pasiklausyti, ką Lo‘Jo subrandino per 36 kartu praleistus metus.

 

Koncertai:

  • Kovo 2 d. 19 val. Keistuolių teatras, Vilnius
  • Kovo 3 d. 19 val. VDU didžioji salė, Kaunas

 

Atlikėjai:

  • Denis Pean: vokalas, klavišai
  • Nadia Nid El Mourid: vokalas, perkusija
  • Yamina Nid El Mourid: vokalas, kamel n’goni, saksofonas, perkusija
  • Richard Bourreau: smuikas
  • Baptiste Brondy: būgnai
  • Alexandre Cochennec: bosinė gitara

 Bilietai:  http://www.tiketa.lt/LT/prancuziska_magija_su_lojo_18404

Daugiau informacijos:

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.