Vilnius – 04/19/18 – Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) – CARL VERHEYEN BAND (koncertas)

Kas
CARL VERHEYEN BAND (koncertas)
When
Ketvirtadienis, 19 balandžio, 2018
20:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) (map)
Pamėnkalnio 7
Vilnius, Lietuva
Other Info
Legendinės grupės „Supertramp“ gitaristas Carlas Verheyenas – tikras savo amato meistras. Šalia muzikos monstro „Supertramp“, jis yra subūręs ir trijų atlikėjų projektą „Carl Verheyen Band“, su kuriuo „Essential Blues Tour“ pristato pernai išleistą albumą „Essential Blues“. Šiame ture Carlo Verheyeno talento gerbėjams suteikiama reta proga išgirsti trijų aukščiausio lygio muzikantų atliekamą kūrybą, kurioje persipina geriausios bliuzo, roko, džiazo ir country skambesio tradicijos. Trio renkasi koncertus jaukiose nedidelėse salėse, kuriose muzikantai ir žiūrovai gali būti pakankamai intymioje aplinkoje. Grammy premijos nominantui C. Verheyenui talkina boso gitaristas Dave Marotta, groję su daugeliu kitų garsių atikėjų, jų tarpe Philu Collinsu, Bruce Hornsby, Kenny Logginsu ir kt. bei talentingas būgnininkas Johnas Maderis.

Išskirtiniai Carlo Verheyeno instrumento solo skamba jau virš keturių dešimtmečių, taigi bet kas, nors kiek susijęs su muzikos, kino ar TV pasauliu, vargiai nieko negirdėjo apie šį gitaros virtuozą. Muzikantas toli gražu neapsiriboja vien „Supertramp“ veikloje. Lygiagrečiai su ja jis koncertuoja su savo projektu „Carl Verheyen Band“, aktyviai dirba studijoje, koncertuoja su kitais muzikantais, nes yra labai paklausus kaip gitaristas. TV šou ar filmų garso takeliuose C. Verheyenas bendradarbiavo su garsiais įvairaus žanro muzikantais – BB King, Joe Bonamassa, Scott Henderson, John Fogerty, Cher, Brad Paisley, Christina Aguilera, “The Bee Gees” ir daugeliu kitų.

Garsusis gitaristas Joe Bonamassa taip apibūdina Carlą Verheyeną: „Kaskart, kai pradedu jaustis patenkintas savo grojimo technika ir gitaros pažinimu, privalau susitikti su Carlu, kad galėčiau įvertinti, kiek daug man dar trūksta. Džiaugiuosi galėdamas jį vadinti savo draugu. Jis tikras gitaros meistras ir puikus vaikinas“. Jam antrina Bradas Paisley: „Rodos, nėra tokio muzikos stiliaus, kurio Carlas nesugebėtų sugroti“. O Johnui Fogerty imponuoja C. Verheyeno universalumas: „Carlas žinomas kaip studijinis gitaristas, tačiau toli gražu ne vien tai. Net įrašuose girdi, kad jis yra puikus ir scenoje. Jis itin įsijaučia į savo grojimą“.

Pats C. Verheyenas mokėsi iš geriausių pasaulio gitaristų: Erico Claptono, Mike Bloomfieldo, Alvino Lee, Leslie Westo, Johno Mclaughlino, Steve Morse, Cheto Atkinso, George Harrisono ir kt. Jis yra išleidęs 14 solinių albumų, taigi darbą su kolegomis sėkmingai derina su asmeniniais kūrybiniais polėkiais. O buvimą „Carl Verheyen Band“ nariu ir albumo „Essential Blues“ pristatymą gitaristas įvardina kaip asmeninį rezonansą su muzika, kuri iš vienos pusės yra tradicinė, iš kitos pusės turi ryškų Carlo Verheyeno „autografą“.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.