Muziejų naktį įspūdingai nušvis ir suskambės Kernavės piliakalniai

Gegužės 19 d. vakare, 22 val., šviesomis ir garsais atgis tūkstantmečių istoriją menantis Pajautos slėnis Kernavėje. Muziejų nakties proga muzikinę-mitologinę dramą „Dūšelės“ čia, Aukuro kalno papėdėje, atliks Aistė Smilgevičiūtė, grupė „Skylė“ ir vokalinis ansamblis „Baltos sielos“.

Šiuo nemokamu koncertu grupė pradės savo 2018 metų „Dūšelių“ koncertinį turą, kuriame numatyti net šeši koncertai ypatingose Lietuvos vietose – prie Kernavės ir Apuolės piliakalnių, Valdovų rūmuose ir šv. Jonų bažnyčioje Vilniuje, Leipalingio dvaro parke bei Gintarų įlankoje Juodkrantėje.

Didingi Kernavės piliakalniai pirmajai šių metų „Dūšelių“ klajonių stotelei pasirinkti neatsitiktinai. Jau daugiau nei 600 metų negyvenamas slėnis, kuriame kadaise driekėsi amatininkų miestas, o ant Aukuro kalno piliakalnio stūksojo gerai įtvirtinta pilis, itin tinka šiai mitologiniais vaizdiniais ir archetipais persipynusiai muzikinei dramai. 

Kūrinys, pasakojantis apie sielos kelionę apie sielų kelionę tarp šiapus ir anapus, gimė įkvėptas senovės lietuvių gyvybės ir anapusinio pasaulio sampratos, laidojimo papročių bei jų atspindžių liaudies dainose, pasakose ir mitologijoje.

Į šiuolaikinį muzikos ir poezijos rūbą įvilktas pasakojimas perteikiamas Brolio (atl. Rokas Radzevičius), mirusio nuo gyvatės įkandimo, į anapusinį pasaulį jo gelbėti iškeliavusios Sesers (atl. Aistė Smilgevičiūtė) bei kelionėje sutiktų Dūšelių (atl. vokalinis ansamblis “Baltos sielos”) lūpomis. Muzikinę dramos dalį, kaip ir kaskart, papildys meniškas apšvietimas, kokybiška garso režisūra ir Agnės Rimkutės sukurti specialūs kostiumai.

Muziejų nakties renginys Kernavėje prasidės 19 val., nemokamu archeologinės vietovės muziejaus ir XIII – XIV a.  miestelio po atviru dangumi, vadinamo Skansenu, lankymu. 20 – 20:30 val. muziejuje vyks fotografijų parodos “Kermavė pasitinka Lietuvą” pristatymas, o 22 val., Aukuro kalno papėdėje, renginį vainikuos muzikinė-mitologinė drama “Dūšelės”.

Projektą dalinai finansuoja LR Kultūros ministerija.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.