Žiemą Lietuvoje palydėsime linksmai – su piratais ALESTORM ir vikingais SKALMOLD

Paskutinę šios žiemos dieną folk metalo gerbėjai Lietuvoje taps ypatingo koncerto liudininkais. Pas mus užsuks piratiškai vikingiškas laivas, kurisatgabens net 3 grupes. Laivo kapitonai – iš Škotijos kilę „piratai“„Alestorm“ – šįkart jėgas suvienys su savo sielos broliais, islandų vikingųpalikuonimis „Skálmöld“. Prie jų prisidės ką tik susibūręs „kvailiojančių“ rokeriųprojektas „Bootyard Bandits“ iš D. Britanijos. Vienintelis jųkoncertas įvyks 2019 metų vasario 28dieną klube „Vakaris“ Vilniuje. Bilietusį šį renginį platina BILIETAI LT kasos ir internete.

Grupė „Alestorm“ susibūrė 2004 metais Pertho mieste Škotijoje. Tai daugianacionalinė „piratų“ metalo komanda, taip vadinama dėl išskirtinio dėmesio jūrų vilkų nuotykių temai savo kūryboje. Nuo pirmų dienų klavišiniais grojantis vokalistas Christopher Bowes su draugais teigia, kad iki šiol „silpnybė“ jūrinių žygių šlovinimui niekur nedingo. Debiutinį albumą 2008-aisiais „Alestorm“ išleido su stambia įrašų kompanija „Napalm Records“, kuri vėliau rūpinosi visais 5 jų studijiniais albumais. Naujausias jų kol kas yra “No Grave But The Sea”, kurį grupė ir pristatys „Skálstorm“ turo koncerte Lietuvoje.

Grupė „Skálmöld“ – tai islandų vikingiško folk metalo atlikėjų šešetas, startavęs 2009 metais sostinėje Reikjavike. Ją subūrė jau anksčiau keliose pankroko ir metalo komandose kartu groję du vaikystės draugai. Kiti grupės nariai taip pat nebuvo muzikinės scenos naujokai. Susirinko pakankamai patyręs kolektyvas, nors iš pradžių į savo veiklą jie žiūrėjo kaip į hobį. O šiandien tai geriausiai žinoma Islandijos sunkiosios muzikos grupė. Kaip ir „Alestorm“, islandų diskografijoje yra 5 studijiniai albumai. Naujausias jų – šiais metais pasirodęs „Sorgir, kurio išleidimu ir viešinimu taip pat rūpinasi kompanija „Napalm Records“.

Į antrąją koncertinį turą „Skálstorm“ grupės „Alestorm“ ir „Skálmöld“ leisis 2019 metų vasario-kovo mėnesiais. Taigi, laukia pratęsimas po neįtikėtinos 2018-ųjų „grobikiškų“ koncertinių žygių sėkmės, kuomet buvo išparduoti visi bilietai ir gastrolės nusitęsė nuo Bukarešto iki Milano ar Limožo, ir nuo Bolonijos iki Lisabonos. Nauja kelionė startuos vasario mėnesį Čekijoje. Koncertinės gastrolės tęsis Vokietijoje, Lenkijoje, Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Nyderlanduose ir visose 3 Baltijos šalyse. Gastroles užbaigs išskirtinis pasirodymas Tilburgo „013“ salėje, kuris bus iki šiol didžiausias grupės „Alestorm“ kaip headlainerių koncertas!

DIE HARD agencywww.facebook.com/diehardagency

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.