KILKIM ŽAIBU XX: PRIMORDIAL į Lietuvą atveža pirmykštį metalinį gaivalą

„Primordial“ koncertuose rankas į dangų kelia dešimtys tūkstančių žmonių. Jau beveik tris dešimtmečius įkvėpti savo krašto senųjų legendų bei mistiškos ir žmogaus nepaliestos gamtos didingumo, penki Airijos žemių sūnūs atiduoda pagarbą seniesiems dievams ir tautos didvyriams. O šią vasarą puikią progą sudalyvauti senųjų dievų bei didvyrių pagerbime turės ir festivalio „Kilkim Žaibu“ lankytojai.

Į tikslius žanro rėmus sunkiai įspraudžiamas kolektyvas išsiskiria savo specifiniu skambesiu, atpažįstamu iš tūkstančių kitų grupių. Šiandieninėje scenoje tai yra gana unikalus reiškinys. Užuot kopijavę kokius nors„autoritetus“, perrašinėję tą pačią temą vėl ir vėl ar nuklydę nuo žanro šaknų, jie sukūrė savo skambesį, savo žanrą. „Niekada nenorėjome kurti grupės, kurios skambesys būtų panašus į ankstesnę kūrybą ar tiesiog mėgdžiotų mūsų herojus.Viskas, ką mes norime daryti, tai paimti ką nors iš mūsų tamsios istorijos, mūsų airiškos kultūros, kuri labai kruvina bei žiauri, ir paversti tai muzika“,- sakė „Primordial“ lyderis Alanas Averillas.

 Airiams pavyko sukurti folk metalą nenaudojant absoliučiai jokių liaudiškų instrumentų ir negrojant tradicinių melodijų.„Primordial“ muzikoje visa, ką apima sąvoka „folk“, gimsta muzikantų širdyse. Pavergiančio epinio lyriškumo bei tragizmo kombinacija su sklandančios melancholijos persisunkusiomis melodijomis kiekvienoje dainoje pristato tai, kokiekvienas atsidavęs šio žanro fanas gali tikėtis iš grupės. Energingomis gitarų partijomis ir plaukus šiaušiančiais lyriniais pasažais besiveržiantis skausmingas realizmas smogia tiesiai į veidą.

Savo kūrybą be paliovos tobulinanti grupė, nepaisant besikeičiančių stilių ir madų, nekeliaklūpsčiavo prieš muzikos verslo atstovus, todėl išliko atpažįstama ir savita. Muzikos profesionalai taip pasitiki „Primordial“, kad netgi viena didžiausių sunkiosios muzikos įrašųkompanijų „Metal Blade“, jiems nenurodinėja ką ir kaip kurti. Net praėjus dviems dešimtmečiams nuo veiklos pradžios, keltiško juodmetalio milžinai skamba vis dar taip pat epiškai, skausmingai ir agresyviai. Nenuostabu, kad grupės gerbėjų gretos vis dar auga.

 Praėjus 9-iems metams nuo pirmojo vizito Lietuvoje,festivalyje „Kilkim žaibu“, „Primordial“ yra pasirengę klausytojus nustebintine tik savo muzikiniu talentu, bet ir originaliu vizualiniu pasirodymo pateikimu.Grupės idėjinio lyderio A. Averillo, dar žinomo Nemtheanga‘os vardu kūryba, dizainas verčia žavėtis daugelį besidominčių vizualiniu menu. Tai tik įrodogrupės požiūrio į kūrybą, bendro išprusimo įvairiapusiškumą ir nuoseklumą.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.