Išgirskite: prislėgtas ikipandeminio laikotarpio nostalgijos, rokeris MR. JUMBO pristato naują dainą

Kaunietis, roko muzikantas ir prodiuseris Giedrius Balčiūnas, žinomas Mr. Jumbo pravarde, per visą karantino laikotarpį nesėdi sudėjęs rankų. Pasirodymai su Džordanos, Voldemaro Petersono grupėmis, solo pasirodymai online erdvėje, gatvėse, miesto renginiuose, autorinių dainų ir vaizdo klipų gamyba ir pristatymai.

“Atrodo, viskas ko netekome su karantino įvedimu, gali būti kompensuojama kitais būdais, toje pačioje veikloje. Tačiau, užtenka pagyvent kelis mėnesius, pusę metų, metus, tarp savo keturių sienų ir šiek tiek atlaisvėjus karantinui, vieną gražų šeštadienį išeiti pasivaikščioti į senamiesčio pagrindinę gatvę. Atvirai pasakysiu, jaučiausi keistai stebėdamas įvairius veidus be kaukių. Buvau labai atpratęs nuo šio vaizdo. Kartais nebesuprantu, ar priėjęs pažįstamas žmogus ketina sveikintis tradiciškai delnu, ar šiuolaikiškai – susiliesti krumpliais. Jau nekalbu apie bandymus apsikabinti su seniai matytu giminaičiu, ar vaikystės draugu. Juk, pagal dabartines higienos normas – to negalima. Prieiname iki kurioziškų situacijų” – dėstė Mr. Jumbo.

Muzikanto teigimu, šios dainos idėja gimė vos prasidėjus karantinui šalyje, tačiau į kompiuterio archyvą nugulė tik pirmi akordai, spėjant, jog greitai viskas baigsis ir tokios dainos tniekam nebereikės, nes ji bus neaktuali. Tačiau, beveik metus, bandant adaptuotis iš aktyvaus, koncertinę veiklą vykdančio muzikanto į studijoje užsidariusį kūrėją, šio kūrinio motyvas prieš gerą mėnesį vis tik buvo išsitrauktas į dienos šviesą.

 “Nežinau kokia mūza, ar ilgesys mane pagavo už rankos, bet turėjau tuč tuojau mesti visus savo svarbius komercinius darbus susijusius su muzika, ir lyg kažkieno kontroliuojama marionetė, atsidariau kompiuteryje metų senumo archyvą, pasijungiau savo gitarą, paėmiau popieriaus lapą ir rašiklį, kuo viskas užsibaigė nauja daina per kelias valandas. Organiškai ir lengvai, be didelių pastangų, nei paprastai atsirado daina, kuri mane nugrimzdino į prisiminimus, kokius nuostabius laikus turėjome, nerūpestingai išlėkdami į vienadienes trumpas keliones prie jūros ar ežero, ekspromtu sugalvotus pavakarojimus su draugais bare ar klube, naktinius kino seansus automobilyje miške ir pan. Kuo giliau apie tai mąsčiau, tuo labiau suvokiau, kad tokios šiltos akimirkos ir nerūpestingas gyvenimas greitai negrįš, arba visai nepasikartos.” – atviravo Mr. Jumbo.                       Dainos autoriui net nekilo abejonių, kaip turėtų atrodyti būsimas vaizdo klipas, prie kurio kūrimo prisidėjo jo bičiulis ir scenos kolega dainininkas Voldemars Petersons. Tai jis įamžino visus klipe matomus vaizdus. Šelmiškai nusiteikę, į 80-ųjų glamūrinio roko įvaizdį įsisukę muzikantai Julius ir Jonas, tiesiog dūkstantys scenoje kartu su dainuojančiu Mr. Jumbo, kaip paskutiniame savo gyvenime vakarėlyje. Vaizdus keičia Mr. Jumbo ir trijų žavių merginų žaismingas nuotykis kabriolete, kurio pabaiga pasisuka kiek netikėta linkme. Kokia, sužinosite pamatę vaizdo klipą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.