Varniai – 08/06/21 – Varniai – KILKIM ŽAIBU XXI

Kas
KILKIM ŽAIBU XXI
When
Penktadienis, 6 rugpjūčio, 2021
14:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Varniai (map)
Varniai, Lietuva
Other Info
Artėja dar viena vasara be festivalių. Europoje ir visame pasaulyje situacija panaši, didieji vasaros renginiai keliasi į 2022 m. Ir niekas nežino, kokie jie bus ateityje. Tikėtina, kad tikrai ne tokie, kokius mes juos mename. Gyvasis kultūros pasaulis žingsnis po žingsnio turės išmokti judėti iš naujo. Ne išimtis ir baltiškos kultūros bei ekstremalios muzikos festivalis KILKIM ŽAIBU.

Akivaizdu, kad šiam festivaliui įprasta ir iš anksto numatyta data – 2021 m. birželis – jau yra nereali. Paskelbtų atlikėjų logistika neįmanoma, o ir renginiai birželį vargu ar bus leidžiami. Galime laukti kitų metų ir tikėtis, kad susitikimams tas laikas bus dėkingesnis. Bet norime likti sąžiningi prieš save ir prieš savo auditoriją. Nenorime žadinti vilčių plakatais, pilnais garsių atlikėjų, o paskui juos atšaukti. Mes matome, kaip tai vyksta pasaulyje. Tai jau neatrodo labai tikra.

KILKIM ŽAIBU priėmė sprendimą pasukti kitu keliu ir ruošia planą „B“. Viena vertus, galime pusiau juokais sakyti, kad 2021 metai gražiai derėtų prie 21-o festivalio. Kita vertus, esame pailsėję ir pasiilgę veiklos, žiūrovų, muzikos, išskirtinių renginio emocijų ir „Žaibo“. Todėl festivalio istorijoje atveriame naują lapą ir dėl netipinės pasaulinės situacijos pasirenkame kitą renginio laiką bei kitokį – glaustesnį – formatą: festivalis KILKIM ŽAIBU perkeliamas į 2021 m. rugpjūčio 6-7 d.

Vietoj įprastinių Rasų priartėsime arčiau sodraus Žolinių meto. Seniai svajojome išbandyti savo renginį ne vien trumpiausių naktų metu, bet ir galimybės pasidžiaugti ilgesnėmis sutemomis. Daugiau tamsos gaivalo, daugiau šviesų teatro, daugiau ugnies grožio. Remdamiesi praėjusios vasaros patirtimi tikimės, kad rugpjūtis bus palankiausias metas renginiams. Deja, blaiviai vertindami situaciją neatmetame galimybės, kad, kaip ir daugelis kitų festivalių organizatorių, būsime priversti perkelti renginį į 2022 m., bet bent jau būsime pabandę.

Pokyčių bus ne tik festivalio datoje, bet ir jo formate. Dėl sunkiai prognozuojamų galimybių kirsti valstybių sienas rugpjūčio mėnesį šiuo metu numatome, kad festivalio programos branduolį sudarys stipriausi lietuviški muzikos kolektyvai. Tikėtina, kad galutiniai sprendimai dėl svečių iš užsienio šalių bus priimami prieš pat renginį, todėl atlikėjų sąrašas bus koreguojamas iki paskutinės minutės.

Manome, kad festivalis KILKIM ŽAIBU XXI su lietuviškos scenos branduoliu gali būti netgi labai reikšmingas žingsnis mūsų renginių perspektyvoje. Turime kuo didžiuotis ir kuo mėgautis Lietuvoje. Tai puiki galimybė skirti daugiau dėmesio vietinei scenai, palaikyti ir skatinti ją.

Festivalis bus glaustesnis žmonių kiekiu, tačiau jokiu būdu ne prastesnis kokybinio išpildymo požiūriu.

Bilietų skaičius bus ribotas. Apie įleidžiamų žiūrovų skaičių informuosime kai tik bus paviešintas Vyriausybės sprendimas dėl leistino renginių dydžio rugpjūtį.

Asmenys, kurie dėl pasikeitusios programos ar nepatogios datos dalyvauti renginyje negalės, pinigus už bilietus galės atsiimti iki rugpjūčio 6 d. Dėl pinigų atsiėmimo kreipkitės el. paštu: info@kilkimzaibu.com

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.