Vilnius – 11/20/21 – Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) – KEE MARCELLO BAND (ATŠAUKTAS)

Kas
KEE MARCELLO BAND (koncertas)
When
Šeštadienis, 20 lapkričio, 2021
19:00 - All Ages Buy Tickets
Where
Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) (map)
Pamėnkalnio 7
Vilnius, Lietuva
Other Info
Grupės „Europe“ gitaristas Kee Marcello su savo grupe pirmą kartą koncertuos Lietuvoje. Kartu koncertuos ir Lietuvos roko flagmanai „Thundertale“

Europai vis dar neatsigaunant nuo koronaviruso pandemijos smūgių ir beveik sustojus įprastai koncertinei veiklai, kai kurie muzikantai randa būdų savo kūrybą skleisti masėms, pilnai nestabdo gyvų pasirodymų ir prisitaiko prie esamų kelionių suvaržymų. Jų tarpe yra Kee Marcello - vienas garsiausių ir žinomiausių Skandinavijos roko gitaristų, kurio diskografijos gali pavydėti daugelis kitų jo ginklo brolių. Jis kartu su savo grupe sutiko atvykti į Lietuvą ir pirmą kartą pateikti savo kūrybą melodingo hardroko fanams mūsų šalyje. Kartu su jais gerbėjus žada nudžiuginti ir jau beveik 20 metų gyvuojanti grupė „Thundertale“, savo muzikoje į vientisą visumą komponuojanti roko ir lyrikos, metalo ir etninius motyvus. Bendras „Kee Marcello Band“ ir „Thundertale“ koncertas įvyks Vilniaus klube „Vakaris“ 2021 m. lapkričio 20 d. (šeštadienį).

Pradėjęs muzikuoti su keliomis vietinėmis grupėmis, Kee Marcello rimčiau „užsikabino“ su grupe „Easy Action“ (du studijiniai albumai), o netrukus išpopuliarėjo kaip vienos garsiausių visų laikų Švedijos roko grupių „Europe“ gitaristas, kurioje grojo nuo 1986 iki 1992 m. Šis kolektyvas iki šiol yra vienas didžiausių šios šalies muzikos eksportų, o 80-ųjų pabaigoje - 90-ųjų pradžioje tai buvo viena populiariausių roko grupių pasaulyje.

„Europe“ pardavė daugiau nei 30 milijonų albumų, pateko į 1-ąją vietą pardavimų topuose 26-iose šalyse ir koncertų metu dalinosi didžiausiomis scenomis su tokiais roko muzikos monstrais kaip „Metallica“, „Def Leppard“ ar „Bon Jovi“. Gitaristas Kee Marcello kartu su „Europe“ įrašė du puikius ir gerbėjų palankiai priimtus studijinius darbus: „Out Of This World“ (1988) ir „Prisoners In Paradise“ (1991). Po jų įrašų grupė „Europe“ netikėtai nusprendė padaryti pertrauką savo veikloje, kuri truko daugiau nei 10 metų.

Atsisveikinęs su grupe „Europe“, gitaristas nesustojo vietoje: jis dalyvavo kelių sėkmingų projektų veikloje („Red Fun“, grupėje „Kee Of Hearts“ kartu su garsios vokiečių hardroko komandos „Fair Warning“ vokalistu Tommy Heartu ir kt.), dalyvavo kitų grupių albumų įrašuose (pvz. „In Flames“ 1999 m. darbas „Colony“). Kaip žinoma TV persona Švedijoje jis dalyvavo ne viename populiariame šalies muzikiniame projekte.

Iki šiol K. Marcello išleido penkis studijinius solo albumus ir džiaugiasi nauja koncertinės sėkmės banga su savo grupe „Kee Marcello Band“, kuri ir koncertuoj Vilniuje. Savo pasirodymų metu jie atlieka ne tik populiariausius gitaristo solo kūrybos kūrinius, bet ir melodingo hardroko klasika tapusias „Europe“ dainas, kurių atsiradimas neįsivaizduojamas be svaraus gitaristo Kee Marcello indėlio.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.