Kilkim Žaibu 2012: norvegijos skandalistai TAAKE

Velnio tuzino gimtadienį švenčiančio festivalio KILKIM ŽAIBU triuškinanti staigmena – viena skandalingiausių ir labiausiai provokuojančių Norvegijos juodmetalio grupių – bekompromisiniai žvėriško šiurpo skleidėjai TAAKE!

Be jokios abejonės, TAAKE bus juodžiausia degudo dėmė jungtinės „ŽAIBŲ ir RASŲ“ šventės medaus statinėje.

Mes patys dar negalime atsikvošėti nuo šios žinios! Turbūt tikėjotės kažko švelnaus, nedrąsaus ir romantiško? Pašnibždom apdainuojamų rytmečio rasų lašelių ir rūtų darželių? Labai atsiprašome, bet mes panorome, švelniai sakant, „šiek tiek daugiau“…

Nuolat skandaluose paskendusi, tamsi, radikali ir nekeliaklupsčiaujanti TAAKE esybė, mūsų nuomone, bus ideali velniško gimtadienio dovana.

Daugelis apie TAAKE žinome daugiausiai iš ilgo grupę lydinčio skandalų šleifo. Grupės lyderis Hoest (tikrasis vardas Erjenas Stedjebergas) už smurtinį išpuolį yra sėdėjęs kalėjime, koncerte Vokietijoje į sceną išėjo ant krūtinės išsipiešęs svastiką ir t.t. Viską būtų sunku ir suminėti…

Paskutines naujienas daugelis išgirdome dar šiais metais:

TAAKE buvo užsipulta dėl islamą kritikuojančio dainos teksto po to, kai buvo nominuota apdovanojimui Norvegijos „geriausio metalo albumo“ kategorijoje. Grupė tapo viena iš penkių kandidačių prestižiniam Spellemann apdovanojimui – norvegiškam anglų Grammy analogui, nepaisant jos politnekorektiškos dainos, kurioje dainuojama „Pragaran, su Mahometu ir mahometonais“.

Dainoje „Orkan“ iš albumo „Noregs Vaapen“ užuominomis kalbama apie kylančią pagonybę, joje taip pat žodžiai „Tiems, kurie degina mūsų vėliavą / kiauliena“. Daina baigiama „Norvegija greitai pabus!“

Apdovanojimų komisijai išteisinus grupę, Hoest  dar davė peno sensacijas gaudančiai Norvegijos spaudai — Jis nenuėjo pasiimti jam skirto apdovanojimo.

Žinoma, visi šie skandalai nebūtų pastebėti, jei pati grupės kūryba būtų bevertė. O taip tikrai nėra. TAAKE kūryba reprezentuoja viską, ką geriausio turi norvegiškas black metalas – šiurpią atmosferą, velnišką greitį, žvėriškumą, grožį ir bjaurastį. Ir klysta tie, kurie mano, jog šis stilius seniai miręs ar nebeįdomus.

Na ir dar viena intriguojanti grupės atvykimo į festivalį KILKIM ŽAIBU detalė. Grupės atvykimą į Lietuvą remia Norvegijos ambasada. Už tai jai reiškiame didžiulę padėką! Tuo tarpu kai mūsų tėvynės rinktiniai kultūros atstovai dreba vien nuo žodžio „metalas“ ir taupo net Lietuvos etno kultūros projektams, Norvegijos ambasada atveža grupę TAAKE Lietuvai, kaip savo kultūros atstovą, reprezentuojantį savo šalį, kurioje visi gali naudotis visiška išraiškos laisve.

Su šia naujiena festivalio KILKIM ŽAIBU garsių vardų sąrašas dar tiktai prasideda. Šiais metais esame numatę dar platesnę programą nei iki šiol. Staigmenų ir netikėtumų dar tikrai bus. Kitas grupes skelbsime jau visai netrukus.

Primename: Festivalis KILKIM ŽAIBU XIII vyks birželio 22 – 24 d. prie Lūksto ežero, Varniuose. Festivalio teritorija šiais metais bus gerokai praplėsta, planuojama daugiau veiksmo, daugiau festivalį papildančių naujovių, bet apie visa tai dar šiek tiek vėliau.

Norintys festivalyje apsilankyti mažiau paaukodami – paskubėkite, pirmieji pigiausi bilietai jau beveik išpirkti. Netrukus bilietai brangs! Bilietus platina Bilietų pasaulis.

Daugiau informacijos:
www.kilkimzaibu.com

Draugaukime:
www.facebook.com/kilkimzaibu

Mėgaukitės:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.