„Sabaton“ koncerte – folkloru apipinta „Eluveitie“ muzika, atliekama galų kalba (video)

Power metalo grupės „Sabaton“ užkurtas koncertinis turas „Swedish Empire Tour 2013“ sėkmingai juda per Europą. Kovo 25 dieną švedų sunkiosios muzikos pažiba kartu su šveicarais „Eluveitie“ ir vengrais „Wisdom“ aplankys Lietuvos klausytojus.

Jei grupės „Wisdom“ pavadinimas slepiasi po filmų personažo, primenančio lietuviškąjį Tadą Blindą, kauke, tai „Eluveitie“ vardą pasufleravo užrašai, rasti ant senovinių indų. Ir visai ne atsitiktinai, nes folkloru apipintą metalo muziką grojantis kolektyvas ypatingą dėmesį skiria savo šalies istorijai, o dauguma kūrinių atliekami senąja galų kalba. Paskutinis 2012 metų grupės albumas taip pat pasakoja apie meilę Tėvynei – jam duotas „Helvetia“ pavadinimas, kaip duoklė Šveicarijai, nuo seno vadinamai šiuo vardu.

2002-aisiais metais startavusi kaip vieno žmogaus projektas, grupė „Eluveitie“ šiuo metu koncertuoja kaip aštuonių žmonių kolektyvas. Rodos ir to negana – jų koncertuose dažnai dalyvauja ir kiti kviestiniai  muzikantai. Tradicinės metalinės muzikos gerbėjams jų pasirodymai gali atrodyti kiek neįprasti, mat scenoje be standartinių tokiai muzikai instrumentų galima pamatyti ir kitokių: smuikų, mandolinų, dūdmaišių bei kitų egzotiškų pučiamųjų ir mušamųjų.

„Eluveitie“ per savo muzikinę karjerą išleido penkis studijinius albumus. Pirmasis jų didelio susidomėjimo rinkoje gal ir nesulaukė, tačiau vos tik grupė pasirašė sutartį su senas tradicijas turinčia nepriklausoma vokiečių leidybos kompanija „Nuclear Blast“, reikalai ėmė judėti teisinga linkme. 2008-aisiais pasirodęs antrasis diskas „Slania“ iškart atsirado gimtojoje Šveicarijoje tarp perkamiausių albumų, o kitus jų darbus jau atrado ir Kanados, Suomijos, Prancūzijos bei JAV melomanai.

„Eluveitie“ kartu su power metalo grupėmis „Sabaton“ ir „Wisdom“ Lietuvą pasieks kovo 25 dieną. Bilietus į Vilniaus „New York“ klube vyksiantį „Swedish Empire Tour 2013“ koncertą galima įsigyti „Tiketos“ kasose arba tinklapyje www.tiketa.lt.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.