MARGOS PIEVOS 2013: skelbiamos paskutinės grupės

Šiuolaikinio folkloro ir alternatyvios muzikos festivalis „Margos pievos”, kuris vyks 2013 m. liepos 26-28 dienomis Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje, skelbia paskutinius tris dalyvius – tai jauni lietuviški kolektyvai. Prie jau paskelbtųjų grupių jungiasi alternatyvaus roko atstovai „Monkey Tank“ bei modernaus roko atlikėjai „Up-Lifters“ ir folkroko grupė „Midula“.

„Monkey tank“ – tai 2012 metais susikūrusi alternatyvaus roko grupė, kurią sudaro atlikėjai, groję tokiose grupėse kaip Moondust, Part Time Porn, Kiauras Kibiras. Jau ne naujokų scenoje trio siūlo galingą sunkių gitarų ir indie, disco grunge mišinį. Pusmetį grupė intensyviai kūrė, eksperimentavo ir dėliojo savo pirmąją koncertinę programą. Liepos mėnesį debiutavę grupės „Karma“ gimtadienyje, „Monkey Tank“ patraukė į studiją, pirmiesiems demo įrašams. Rugpjūčio 20 d. internetinėje erdvėje pasirodė pirmasis demo singlas pavadinimu „Home“. Šiuo metu „Monkey Tank“ aktyviai koncertuoja ir siekia aprėpti kuo didesnį klausytojų ratą ir visiems ateisiantiems į koncertus pristato savo taisyklę Nr. 1 –  „It takes two to tango“.

„Midula“ – tai jaunų atlikėjų-kūrėjų grupė, kurie be savų autorinių dainų taip pat aranžuojanti ir lietuvių liaudies muziką. Lietuvių liaudies dainos – tai lyg gyvas pasakojimas, vis besikeičiantis ir bėgantis tolyn, todėl jas sunku užrašyti natomis. Kiekvienas atlikėjas liaudies muziką gali interpretuoti savaip, todėl ir grupė „Midula“ su savomis interpretacijomis bando žmones supažindinti su nuolat iš kartos į kartą besikeičiančiomis, tačiau vis dar gyvomis melodijomis ir liaudiškais tekstais, kurie parodo begalinį žmogaus ir gamtos tarpusavio ryšį.

Kiti roko atstovai – tai grupė „UP-Lifters“. 2010 metų sausio mėnesį Kaune susibūrė įvairių esamų ir buvusių muzikinių projektų nariai ir paskelbė naują muzikinę pradžią. Grupė dalyvavo tokiuose konkursuose kaip „Garažas“, „Vasaros grupė“, „Sharkeen dainų dešimtukas“, filmavosi Balcony TV projekte, ne kartą skambėjo Lietuvos radijo stočių eteryje. Šiuo metu grupė ruošia naują programą, kuria ketina pristatyti festivalyje „Margos pievos“.

 

Šių metų tris dienas truksiančio festivalio vakarinėje muzikinėje dalyje dalyvaus 29 kolektyvai iš Lietuvos ir užsienio. Šiuo metu jau paskelbtos festivalio grupės: „Folkstone“ (folkrokas, Italija), „Troll Bends Fir“ (folkrokas, Rusija), „Pelenai“ (rokas, Vilnius), Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ (neofolkas/artrokas Vilnius), „Biplan“ (pop-rokas, Vilnius), „Žalvarinis“ (folkrokas, Vilnius), „Rebel Riot“ (rokas, Latvija) „Thundertale“ (rokas, Kaunas), „Roadkill“ (rokas, Vilnius), „Garbanotas Bosistas“ (rokas, Vilnius), „Stiffer“ (rokas, Vilnius), „Berserker“ (melodingas metalas, Vilnius), „Spanxti“ (neo-folkas, Vilnius), „Šv. Sodas“ (bliuzrokas, Vilnius), „Gyvata“ (neo-folkas, Klaipėda), „Aitsvara“ (folkrokas, Vilnius), „Alive Way“ (rokas, Vilnius), „Varnos“ (folkrokas, Klaipėda), „Ūkanose“ (folkrokas, Vilnius), „Midula“ (folkrokas, Vilnius), „Monkey Tank“ (alternatyvus rokas, Vilnius) , „UP-Lifters“ (modernus rokas, Kaunas).

Šiais metais festivalio lankytojus pasitiks specialiai Tarmių metams skirta programa „Tarmių ratu“, kurioje siūloma atitinkamame, muziejuje įrengtame, etnografiniame Dzūkijos, Aukštaitijos, Suvalkijos, Žemaitijos ir Mažosios Lietuvos regione susipažinti su to regiono tarme. Po šios programos visų lauks Rugiapjūtės ir Oninių šventė.

Susirinkusiųjų laukia ir edukacinės programos. Viena jų – tai partizaninio pasipriešinimo rekonstrukcija pokario (1944 – 1953) bei „Miško brolių“ parengta mūšio inscenizacija. Norinčius susiremti intelekto kovose, lauks du žaidimai: orientacinis žaidimas „Istorijos labirintais“ ir žaidimas „Protų mūšis“, kurie pakvies susirinkusius žiūrovus išmėginti savo jėgas, azartą ir žinias įvairiomis temomis apie Lietuvą, jos istoriją ir etninę kultūrą.

Festivalio lankytojams bus demonstruojami tradiciniai amatai, skaitomos įvairios paskaitos ir rodomi filmai apie Lietuvos istoriją ir etnologiją, veiks visos muziejaus ekspozicijos. Tie, kas myli arklius, galės susipažinti su tradicinėmis lietuviškomis arklių veislėmis. Be to, festivalio „Margos Pievos“ metu vyks jūrų skautų stovykla, kurioje tėvai galės palikti savo vaikus, kai norės pabūti su draugais, pasiklausyti muzikos ar ilgiau pavakaroti.

Tai puiki galimybė turiningai praleisti savaitgalį gamtoje kartu su šeima ar draugais, pasiklausyti šimtmečius gyvuojančių liaudies melodijų ir alternatyvios muzikos unikaliame Lietuvos kampelyje. Festivalio lankytojai turės unikalią galimybę apsigyventi palapinių miestelyje ir praleisti porą naktų pačiame liaudies buities muziejuje, įsikūrusiame vaizdingoje Kauno marių pakrantėje.

Festivalis „Margos pievos” skirtas įvairaus amžiaus žmonėms, besidomintiems muzika, istorija, tradicijomis ir mėgstantiems keliauti ir leisti laiką gamtoje. Čia nuo kasdienybės pabėgs bei pailsės ir jaunas, ir senas.

 

Bilietus į festivalį „Margos pievos 2013“ platina „Bilietų pasaulis“.

Festivalio tinklalapis – www.margospievos.lt

Draugaukime – http://www.facebook.com/MargosPievos

 

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.