Antradienį Vilniuje koncertuos SEPTICFLESH vedamas 4 grupių metalo karavanas

Jau kitos savaitės pradžioje Lietuvos sunkiosios muzikos gerbėjai taps vieno laukiamiausių šio mėnesio koncerto liudininkais. Balandžio 9 dieną, antradienį klube „Vakaris“ Vilniuje pasirodys net 4 kolektyvai: kultiniai graikai „Septicflesh“, techniškieji brazilai „Krisiun“, švedai „Diabolical“ bei suomiai „Dead Shape Figure“. Bilietus į šį koncertą platina BILIETAI LT kasos ir internete.

29-tuosius karjeros metus skaičiuojantys graikų melodingo simfoninio death metalo atlikėjai „Septicflesh“ seniai priklauso šios šalies sunkiosios muzikos scenos elitui. Atėnuose susibūrusio kolektyvo pagrindą beveik visada sudarė trys muzikantai, o ketvirtoji, būgnininko ar klavišininko vieta, dažniausiai buvo kintama. Nors grupės sudėtis keitėsi nežymiai, šie graikai niekada nebijojo eksperimentuoti su savo skambesiu, todėl atrado originalų, iškart atpažįstamą savo muzikos braižą. Ji visuomet tamsi ir paslaptinga, paremta mitologinėmis ir okultinėmis temomis. 2003 m. susidariusi kelių metų kūrybinė pertrauka, kuomet „Septicflesh“ nariai pasuko savais keliais, jiems išėjo tik į naudą. Sugrįžę 2007-aisiais ir grupės pavadinime apjungę į vieną anksčiau atskirus „Septic“ ir „Flesh“ žodžius, jie įrašė kelis įsimintinus ir aukštų įvertinimų susilaukusius albumus. Būtent šio laikotarpio kūryba ir dominuoja dabartiniuose grupės koncertuose. Nuo tada muzikantai pradėjo kurti didingus epiškus kūrinius, vis dažniau pasitelkdami simfoninį orkestrą. Kai kurios jų dainos yra tokios epiškos, jog kartais sakoma, kad jos skamba taip, lyg grupė „Manowar“ grotų death metalą.

Naujausias, dešimtasis grupės „Septicflesh“ 2017 m. albumas „Codex Omega“ buvo išgirtas muzikos kritikų ir pamėgtas grupės gerbėjų. Nors Omega tapatinama su kažkieno pabaiga, šie graikai kol kas naujausiame albume kaip tik pasiekė savo muzikinės brandos ir kompozicijų išbaigtumo aukštumas. O tolimesniems įrašams jie pasirašė sutartį su sunkiosios muzikos leidybos gigantais „Nuclear Blast“. Daugiau nei valandos trukmės 13 kompozicijų albumas „Codex Omega“ tik patvirtina, kad jie pelnytai laikomi pasaulinio masto simfoninio death metalo meistrais.

Kartu su „Septicflesh“ į Vilnių atvyks brazilų death metalo atlikėjų ir brolių trio „Krisiun“, švedų death metalo puoselėtojų kvartetas „Diabolical“ ir suomių metalo komanda „Dead Shape Figure“. Šių keturių grupių koncertas klubo „Vakaris“ Vilniuje sienas drebins balandžio 9 d.

Organizatorius: DIE HARD agency

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.