Helsinkio vampyrai „The 69 Eyes“ jubiliejų švęs ir naują albumą pristatys Lietuvoje

Sakoma, roges ruošk vasarą, o ratus – žiemą. Bet kartais ratus gali tekti ruošti ir kitam pavasariui. Šiandien ypatinga žinia pasiekė visus melodingos gotikinės muzikos gerbėjus: 2020-aisiais į Lietuvą savo 30-mečio švęsti atvyks ir naują albumą pristatys bene žymiausia Suomijos gotikinio roko grupė „The 69 Eyes“. Vienintelis jų pasirodymas įvyks kovo 7 dieną, šeštadienį Vilniaus klube „Vakaris“. Bilietus į šį koncertą jau platina BILIETAI LT kasos ir internete.

Grupė „The 69 Eyes“ susibūrė Helsinkyje dar 1989 metais ir pradžioje žavėjosi tuomet madingu glam roku, kurį ir patys grojo. Tačiau ilgainiui jų skambesyje vis gausėjo „tamsesnės“ gotikinės muzikos motyvų, ėmė dominuoti ir atitinkamos dainų temos, dėl kurių dabar ši grupė geriausiai atpažįstama. Šiuo metu dėl savo įvaizdžio ir goth‘n’roll vadinamo savotiško stiliaus šie suomiai yra gerai žinomi visame pasaulyje. Apie juos sakoma: tai grupė, nepavaldi laiko tėkmei. Ir ši grupė visai nesiruošia mirti, nes jie dar kitaip vadinami „Helsinkio vampyrais“! Jie – tai vokalistas Jyrki 69, gitaristai Bazie ir Timo-Timo, boso gitaristas Archzie ir būgnininkas Jussi 69.

„The 69 Eyes“ kolektyvas garsėja multi-platininiais parduotų albumų tiražais, radijo stotis užkariaujančiais hitais ir pavydėtinu populiarumu. Šiemet kūrybinį 30-metį švenčiančių rokerių diskografiją sudaro jau 12 studijinių albumų, o jubiliejaus proga įrašytas tryliktasis „West End“ pasirodys labai simboline data – šių metų rugsėjo 13-ąją, penktadienį, su vienų garsiausių sunkiosios muzikos įrašų leidėjų „Nuclear Blast“ palaiminimu.

Grupė „The 69 Eyes“ turi gana retą fenomeną – daugiausiai albumų jie parduoda gimtinėje, bet kiekvieną naują leidinį pristato ilgose koncertinėse gastrolėse, kuriose pelno minios gerbėjų dėmesį visame pasaulyje. Ne išimtis ir naujausias albumas „West End“, kurio pristatymo turui ruošiamasi jau dabar. Albume įrašyta 11 visai naujų dainų, kuriose girdėsime ir kelių žymių kviestinių muzikantų balsus, jų tarpe – „Cradle Of Filth” vokalisto Dani Filth. Tuo tarpu pačių „The 69 Eyes“ frontmenas Jyrki 69 paaiškina būsimo albumo pavadinimo prasmę. „Tai reiškia tamsų paveikslą – kai kas nors miršta, kažkas gimsta, ir mes turime keistis, kad išliktume gyvi. Mes jaučiame, kaip keičiasi visa mūsų planeta. Kai vakarų pasaulio dominavimas baigsis, kas tada? Mums West End turi daug reikšmių, o kaip suprasite jūs – kiekvieno jūsų reikalas“.

Suomių gotikinės sunkiosios muzikos meistrai „The 69 Eyes“ nekantriai laukia dar vieno susitikimo su savo gerbėjais Lietuvoje. Jis įvyks naujausio jų albumo „West End“ pristatymo koncertiniame ture, 2020 metų kovo 7 d. (šeštadienį) vieninteliame koncerte klube „Vakaris“ Vilniuje.

DIE HARD agency: www.facebook.com/diehardagency

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.