ALEX SKOLNICK TRIO – kontrastų kupinos džiazo muzikos premjera Lietuvoje šį savaitgalį

Jau šį savaitgalį į Lietuvą pirmą kartą atvyks netikėtai džiazo ir roko muzikos harmoniją atradęs kolektyvas „Alex Skolnick Trio“. Jų pirmasis apsilankymas mūsų šalyje bus pažymėtas iškart dviem koncertais: kovo 9 dieną Vilniaus „Vakaryje“ ir kovo 10 dieną Palangos „Ramybėje“. Bilietus į šiuos renginius platina BILIETAI LT kasos ir internete.

Grupė „Alex Skolnick Trio“ koncertinėse gastrolėse „European Conundrum Tour 2019“, kurių metu užsuks ir į mūsų šalį, pristato naują albumą „Conundrum“, pasirodžiusį praėjus 7 metams po jo pirmtako „Veritas“. Grupės įkūrėjas, garsios metalo grupės TESTAMENT gitaristas Alex Skolnick sako jame įgyvendinęs idėją muzikos menu „nukenksminti“ šių dienų sudėtingoje pasaulinėje socialinėje ir politinėje situacijoje vešinčias neigiamas emocijas. Paradoksalu, bet siųsdamas globalią žinią, jis iš tiesų sukūrė bene intymiausią ir asmeniškiausią savo albumą. Skirtingai nei anksčiau, beveik visos jo dainos yra originalios kūrybos, daugelis jų sukurtos paties Alexo, viena daina – kitų trio narių kūrinys, taip pat labai savotiška Eriko Satie kompozicijos „Gymnopédie No. 1“ interpretacija.

Be to, naujame albume Alexas Skolnickas atsiskleidžia ne tik kaip plačių pažiūrų muzikantas, bet sugeba įsijausti ir į klausytojo vaidmenį. „Ką aš kaip klausytojas norėčiau girdėti, be muzikos instrumento ir grojimo juo technikos? Ogi improvizacijas ir patį kompozitorių“, ir klausia, ir atsako gitaristas bei dainų autorius. Ne veltui jis sugeba suderinti universalius gitarinius akordus su originaliomis soluotėmis, meistriškai kontroliuodamas skambesio dinamiką ir intensyvumą. Visa tai jis sumaniai derina ir su ritmo sekcijos darbu, taigi grupės kompozicijos išties skamba nepriekaištingai. Muzikantas mano, kad jeigu jis kada nors ir „išaugs“ iš to amžiaus, kai groja metalą ir koncertuoja su ilgamečiais bendražygiais TESTAMENT, tai su „Alex Skolnick Trio“ dainas kurs ir gros dar ilgai.

„Alex Skolnick Trio“ kolektyvą 2001 metais subūrė iš savo ilgametės veiklos metalo grupėje TESTAMENT puikiai pažįstamas gitaristas Alexas Skolnickas. Bendradarbiaujantis ir su kitais žymiais kolektyvais, savajame Alexas norėjo pagaliau įgyvendinti kitokias grojimo gitara idėjas, dėl ko netgi atskirai studijavo džiazą. Kiti du trio nariai šiuo metu yra taip pat talentingi ir patyrę muzikantai: tai būgnininkas Mattas Zebroskis, dirbantis su Brother Josephus ir Daisy Joplin, bei bosistas Nathanas Peckas, kurio meistriškumą įvertino tokios džiazo muzikos žvaigždės, kaip Maynardas Fergusonas ar Maria Maldaur.

DIE HARD agency:www.facebook.com/diehardagency

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.