KILKIM ŽAIBU XIV: Norvegijos viking metalo karaliai EINHERJER

Birželio 21-23 dienomis prie Lūksto ežero vyksiančiame festivalyje KILKIM ŽAIBU 14 svečiuosis žymiausia Norvegijos viking metalo grupė EINHERJER!

Norvegijos vikingų tematika paremto metalo veteranai EINHERJER gyvuoja nuo 1993 metų. Tuo metu kai Norvegija jau ne pirmus metus svaigo nuo aukščiausio kalibro black metalo kūrybos, EINHERJER įkūrėjai Frode Glesnes ir Gerhard Storesund pasuko kiek kitu keliu. Niekur pernelyg nenutoldami nuo pagrindinių juodmetalio elementų, jie į dienos šviesą ištraukė senąją skandinavų mitologiją ir, sujungę juos kartu, išgavo piktą ir raguotą stilių. EINHERJER tapo vienais iš keleto pionierių, pasauliui davusių naują metalo žanrą – „viking metal“!

„Graži, atmosferiška ir epiška. Viking metalas su tamsiu ir mistišku Norvegijos pagoniškų šaknų skoniu“ – taip paprastai apibūdinama nepaprasta EINHERJER kūryba. Tačiau, klausant atskirai bet kurį iš penkių grupės albumų, galima nesunkiai pastebėti, kokį platų muzikinį arsenalą ši grupė pasitelkia. Kiekvienas diskas pasakoja naują istoriją ir įgauna naujas muzikines spalvas. Netikėti ritmo šuoliai, dramatiški balsai, epiški pasažai ir puikiai kuriama atmosfera – viskas čia labai rimta.

Laikai keičiasi, keičiasi ir muzika. Šiandien jau devynios galybės triukšmadarių su akordeonais, balalaikom, bandžom ir panašiais instrumentais klausytojams bruka užstalės dainas. Visa laimė, kad tarp brandžiausių ir įdomiausių viking/black metalo grupių,  EINHERJER vardas vis dar vienas ryškiausių ir respektabiliausių. Be jokios abejonės, jis akivaizdžiai papuoš ir praturtins šiemetinę KILKIM ŽAIBU programą. Pagaliau!

Legendinės grupės viešnagę į Lietuvą dalinai remia Norvegijos Karalystės ambasada.

EINHERJER Baltijos šalyse svečiuosis pirmą kartą, kaip ir jau ankčiau paskelbti trys festivalio dalyviai:

  • SOLSTAFIR – Islandija, Progressive/post metalas;
  • DESASTER – Vokietija, Black/thrash metalas;
  • DORDEDUH – Rumunija, Atmosferinis folk/black metalas.

Festivalyje šiais metais numatoma virš 30 kolektyvų iš įvairių šalių. Apie kitas grupes pranešime jau visai netrukus.

Bilietų skaičius yra neribotas. Tačiau patariame jais pasirūpinti iš anksto.
Pirmieji 300 bilietų kainuoja po 83 Lt.  Vėliau bilietai brangs.
Bilietais prekiauja Bilietų pasaulis.

Daugiau informacijos: www.kilkimzaibu.com

Draugaukime: www.facebook.com/kilkimzaibu

 

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.