Halloween’o vakarą Vilniuje – japonų “Gothika”, lietuvių “Days of Eclipse” ir rusų “Tuli Linna” koncertas

Spalio 31-ą dieną į Vilnių atvyksta gotikinės elektroninės muzikos atstovai iš Japonijos „Gothika“.

Grupės istorija yra tikrai įdomi – 2002 metais vokalistas Andro ir gitaristas N@o pradėjo muzikinę veikla, tuo metu pasivadinę „Euthanasie“. Šios grupės muzika buvo atliekama pagrinde gyvai. 2003-aisiais, prisijungus prie grupės klavišininkui #449, grupės „Euthanasia“ skambėsys pradėjo keistis ir tapo labiau skaitmeninis. Tuo metu jie grodavo gotų, new wave vakrėliuose. Išleido 3 mini albumus ir 2006-ais metais turėjo turą po Europą 10-yje šalių.

2007-ųjų metų sausį grupė pakeitė pavadinimą į „Gothika“. Kartu pradėjo keistis ir muzika – ji tapo labiau panaši į europietišką elektroniką. Tada grupę paliko gitaristas N@o. Tų pačių metų rugsėjo mėnesį „Gothika“ išleido savo pirmąjį albumą „120 Days of Sodom“. 2008-ųjų metų gegužę muzikantai grojo didžiausiame gotų festivalyje Japonijoje „Wave Gothic Treen“. 2009-ais metais grupė persikėlė iš Japonijoje į Vokietiją, o spalį išleido 2-ą studijinį albumą „ZeitGeist“. Per šiuos 3-jus metus, „Gothika“ sugrojo daugiau nei 100 koncertų Europoje ir Rusijoje, pasirodymų metu sukurdami visiškai savitą stilių.

2010-ais metais prie grupės gyvų pasirodymų prisijungė bugnininkas Rikis. „Gothika“ pradėjo skambėti žymiai galingiau ir dar labiau užvedančiai. Liepos mėnesį jie dalyvavo gotų fesivalyje „Dark Castle festival“ Prancūzijoje ir didžiausiame rytų Europos festivalyje „Castle Party“. 2011-ųjų kovo mėnesį „Gothika“ vyko į turą Rusiją ir Kazachstaną. Birželio mėnesį vėl grojo „Wave Gothic Treen“.

Po gana ilgos pertraukos, 2013-ųjų vasarį „Gothika“ išleido 3-čią albumą „Yomi“.

Japonus apšildys lietuviai „Days of Eclipse“ ir rusai „Tuli Linna“.

13.10.31

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.